ДОБАВЕТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ ИЛИ МУЗИКА! Нека заедно да съберем българската музика на едно място! Ако имате любим български изпълнител, песен, музика или текст на песен и не ги виждате в нашата селекция, изпратете вашите предложения на bgmuzikaoffice@gmail.com
 • Харесайте ни във Facebook

 • Само българска музика. Всичко за българските изпълнители, песни и групи. Сайта Bgmuzika.org е създаден с цел да популяризира българската музика, като предоставя лесен достъп до всеки изпълнител и неговите музикални видео-клипове.

  Лили Иванова

  Лили Иванова
  Лили Иванова

  Lili Ivanova

  Лили Иванова – Биография

  Най-голямата, неповторимата, примата на българската естрада това е неотразимата Лили Иванова. Родена на 24 април 1939 в гр. Кубрат тя е кръстена на по-голяма сестра Лиляна, която умира. Когато Лили става на 7 години, родителите ѝ събират пари за да ѝ купят акордеон. През 1956 г. Лили Иванова започва да учи в Медицинския техникум за медицински сестри. По-късно Лили Иванова започва да участва в множество конкурси и да печели множество отличия и награди. Популярността на Лили Иванова се разраства след средата на 60-те години благодарение и на навлизащата тогава в дома на българина телевизия. Лили Иванова и Емил Димитров са най-често сниманите от телевизията български певци. Особено популярно става заснетото видео към песента „Събота вечер“, в което певицата управлява валяк, докаран от Перник на собствен ход в продължение на една седмица. Лили Иванова има 35 издадени дългосвирещи албума. Смята се, че от началото на 80-те, само в България продадените албуми на Лили Иванова са с тираж над 10 милиона.