ДОБАВЕТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ ИЛИ МУЗИКА! Нека заедно да съберем българската музика на едно място! Ако имате любим български изпълнител, песен, музика или текст на песен и не ги виждате в нашата селекция, изпратете вашите предложения на bgmuzikaoffice@gmail.com
  • Харесайте ни във Facebook

  • Само българска музика. Всичко за българските изпълнители, песни и групи. Сайта Bgmuzika.org е създаден с цел да популяризира българската музика, като предоставя лесен достъп до всеки изпълнител и неговите музикални видео-клипове.

    Елвис Пресли на 80

    elvisАко днес Елвис беше жив щеше да празнува 80-тия си рожден ден. Изминаха 38 години от смърта на Елвис Пресли. Елвис Пресли е най-голямата звезда на рокендрола, като се смятана за една от най-значимите музикални личности на 20 век. Роден на 8 януари 1935 г той е най-продаваният солов артист в историята на поп музиката. Елвис се прехранва, като кара камион. Опитите му да пробие в кънтри шоуто Гранд Ол Опри се провалят. Затова пък упоритият Сам Филипс го изпраща на друго кънтри шоу — Луизиана Хейрайд. Там Елвис пее няколко години и там за пръв път започва да добива популярност в цялата страна.
    Пресли започва своята кариера през 1954, като бързо става популярен. Спечелва си прозвището краля на рокендрола през 50-те и 60-те години. Той умира през 1977 година.
    Ключови думи: