ДОБАВЕТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ ИЛИ МУЗИКА! Нека заедно да съберем българската музика на едно място! Ако имате любим български изпълнител, песен, музика или текст на песен и не ги виждате в нашата селекция, изпратете вашите предложения на bgmuzikaoffice@gmail.com
  • Харесайте ни във Facebook

  • Само българска музика. Всичко за българските изпълнители, песни и групи. Сайта Bgmuzika.org е създаден с цел да популяризира българската музика, като предоставя лесен достъп до всеки изпълнител и неговите музикални видео-клипове.

    Графа

    Влади Ампов-Графа




    Влади Ампов

    Графа

    Grafa

    Графа – Биография

    Влади Ампов известен с псевдонима – Графа започва своята музикална кариера през 1988 г. с песента „Вече десет години съм на този свят“. През 2008 година Графа създава собствена продуцентска компания наречена „Монте Мюзик“, която работи с много български музиканти и изпълнители. Графа сам пище своите песни, той е написал песни и за много други известни български изпълнители. През декември 2001 год., Графа печели награда за най-добър текст на песента „Давам всичко за теб“ на годишните награди на „Мело ТВ Мания“ – БНТ. На 9 ноември 2008 се жени за своята приятелка Мария, а на 19 април 2009 г. му се ражда син – Крис. На 31 юли 2011 г. се ражда и дъщеря му Никол.
    Дискография
    1993 — „Гумени човечета“
    1996 — „Зелен хайвер“
    1998 — „6 е по-добре“
    1999 — „Токов удар“ (саундтрак към мюзикъл)
    2001 — „Давам всичко за теб“
    2003 — „Искам те“
    2004 — „Ако има рай“
    2006 — „Честно в очи“
    2008 — „Greatest hits“
    2010 — „Невидим“
    2012 — „Дим да ме няма“
    2012 — „Causa Perduta“
    2013 — „А дано ама надали“
    2014-black veil brides -графита(графа)