ДОБАВЕТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ ИЛИ МУЗИКА! Нека заедно да съберем българската музика на едно място! Ако имате любим български изпълнител, песен, музика или текст на песен и не ги виждате в нашата селекция, изпратете вашите предложения на bgmuzikaoffice@gmail.com
 • Харесайте ни във Facebook

 • Само българска музика. Всичко за българските изпълнители, песни и групи. Сайта Bgmuzika.org е създаден с цел да популяризира българската музика, като предоставя лесен достъп до всеки изпълнител и неговите музикални видео-клипове.

  Васил Найденов

  Васил Найденов

  Васко кеца

  Васил Найденов

  Vasil Naidenov


  Васил Найденов – Биография

  Васил Найденов е български естраден изпълнител. Роден на 3 септември 1950 г. Той завършва строителния техникум „Христо Ботев“, а след това и музикалната академия със специалност пиано.Васил Найденов също е композитор и създател на редица текстове за песни. Васил Найденов е известен също с псевдонима Васко Кеца. Той печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“, през 1979 г. , като неговата кариера продължава с поредица от награди в различни конкурси. Всички негови песни стават моментално хитове. Васил Найденов става емблематична личност за българската естрадна музика, като се превръща в любимец на няколко поколения.